Copyright 2015 Kids in tha bush

Kids in tha bush

Doelgroep

Kinderen die de rust van de natuur nodig hebben.

Onze doelgroep bestaat uit kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen met een leeftijd tussen de 8 en 11 jaar en een groep tussen de 12 en 14 jaar. Per weekend ontvangen wij maximaal 8 kinderen (1 op 1 begeleiding mogelijk).

 

Doelstelling

Professionele pedagogische begeleiding bieden, in samenwerking met de natuur.

De doelstelling van Kids in tha bush is plezier beleven op een primitieve manier en een band met elkaar opbouwen. We gaan eens in de 6 weken de natuur in met de nodige begeleiding waarbij ze afhankelijk zijn van zichzelf, elkaar en de natuur. De kinderen krijgen hierbij een andere kijk op het leven en vergeten even hun persoonlijke problemen, computers en alledaagse hectiek. Daarnaast leren zij beter omgaan met hun eigen issues.

Bij het aanmelden van uw kind, nemen we altijd persoonlijk de begeleiding van uw kind met u door.

Activiteiten

Bushcraft bestaat uit vele activiteiten, die wij allen met de kinderen zullen behandelen, al dan niet verdeeld over verschillende weekenden.

Wat uiteraard standaard terug zal komen is het maken van een kampvuur, voor een gezonde voeding zorgen, een warme slaapplaats regelen en rustmomenten. Verder zal het programma bestaan uit bijvoorbeeld:

Kanoën

Zwemmen

Door het bos wandelen

Met kompas werken

Met de hond spelen

Fluitje maken

Moestuin bijhouden

Allerlei spelletjes

Donald Duck lezen

Verhalen bij het kampvuur

Waterfilter maken

Knopen maken

Shelter maken etc.

Methodieken

  • Wij werken met de methodiek 'Geef me de 5' en geven de kinderen elk weekend een duidelijke structuur.
  • We richten ons op positiviteit en werken bijvoorbeeld met een beloningssysteem en leerdoelen als elkaar complimenten leren geven en deze leren te ontvangen.
  • Er zijn duidelijke regels zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn.